Enoleten izbirni predmet za 7., ali 8. razredu OŠ
Vsebine:
- Hranilne snovi povezane z zdravjem
- Kakovost živil in jedi
- Priprava zdrave hrane
- Prehranske navade
Cilji:
- učenci analizirajo pomen hranilnih snovi za zdravje človeka;
- ovrednotijo potrebe organizma po hranilnih snoveh;
- spoznajo kriterije kakovosti živil in hrane;
- praktično usvajajo načine predpriprave in priprave živil;
- pri praktičnem delu razvijajo individualno ustvarjalnost;
- pridobivajo vsakodnevne življenjske izkušnje;
- ugotavljajo vzroke in posledice slabih in dobrih prehranskih navad;
Metode dela:
- praktično delo ( učenci pripravijo različne jedi ter jih senzorično, fiziološko in tehnološko ovrednotijo);
- projektno delo …
Mentorici: Simona Osolin in Pina Podgoršek
Visited 28 times, 1 visit(s) today