Enoleten izbirni predmet v 9. razredu (32 ur)
Vsebine:
- Prehranjenost
- Tradicionalni in drugačni načini prehranjevanja
- Prehrana v različnih starostnih obdobjih
- Prehrana v posebnih razmerah
Cilji:
- učenci spoznajo prehrano z vidika zagotavljanja in varovanja zdravja;
- spoznajo pozitivne in negativne strani različnih načinov prehrane (bio-prehrana, vegetarijanstvo, makrobiotika…);
- pri praktičnem delu razvijajo individualno ustvarjalnost;
- poglabljajo znanja, predvsem v smislu usmerjanja v nadaljnje šolanje na agroživilskih, gostinsko-turističnih in zdravstvenih šolah.
Metode dela:
- praktično delo (učenci pripravijo različne jedi in jih senzorično, fiziološko in tehnološko ovrednotijo),
- projektno delo …
Mentorji: Simona Osolin, Blaž Mikuž in Pina Podgoršek
Visited 15 times, 1 visit(s) today