Dober tek!

Enoleten izbirni predmet za 7., ali 8.  razredu

Vsebine:

  • Hranilne snovi povezane z zdravjem
  • Kakovost živil in jedi
  • Priprava zdrave hrane
  • Prehranske navade

Cilji:

  •  učenci analizirajo pomen hranilnih snovi za zdravje človeka;
  •  ovrednotijo potrebe organizma po hranilnih snoveh;
  • spoznajo kriterije kakovosti živil in hrane;
  • praktično usvajajo načine predpriprave in priprave živil;
  • pri praktičnem delu razvijajo individualno ustvarjalnost;
  • pridobivajo vsakodnevne življenjske izkušnje;
  • ugotavljajo vzroke in posledice slabih in dobrih prehranskih navad;

Metode dela:

  • praktično delo ( učenci pripravijo različne jedi ter jih senzorično, fiziološko in tehnološko ovrednotijo);
  • projektno delo …

 

Mentorji: Simona Osolin, Sonja Škarja